Hücre Test ve Bakımları Nasıl Yapılır?

Hücre Test ve Bakımları

Hücre testi ve bakımı, elektrik sisteminizin beklendiği gibi çalıştığından emin olmak için çok önemlidir.

Elektriği yaşam alanlarımıza en verimli şekilde ulaştırmak için kullanılan kabine hücre denir. Dolayısıyla bu kabinin elektriği iletebilmesi için düzenli olarak test edilmesi ve bakımının yapılması gerekir. Hücrenin ilk kurulum aşamasında herhangi bir sorun yoksa arıza çok az görünür. Hücrenin sık sık test edilmesi ve bakımının yapılması ile sistem sorunsuz bir şekilde çalışır. Özellikle kablo başlıklarının ilk kurulum aşamasında çok dikkat edilirse herhangi bir arıza vermeyecektir. Topraklama şalterlerine özellikle dikkat edilmelidir. Hücre test ve bakımları yapılırken öncelikle ekipler tarafından görsel kontrol sağlanır. Yazılı hücre talimatlarına uygun olarak gelen elektrik kesilir ve topraklama yapılır. Alınan güvenlik önlemleri doğrultusunda arızalar tespit edilir. Tüm kablolar test edilir. Hücre testi ve hücre bakımları yapılırken özellikle topraklama sistemi çok iyi kontrol edilmelidir. Kabloların enerji dönüşümünü yeterince yerine getirip getirmediğine dikkat edilmelidir.

Hücre Bakımı

Hücre bakımı söz konusu olduğunda, üç ana konu vardır:

  1. Birincisi, hücrelerin kullanımlarına bağlı olarak farklı bakım gereksinimlerine sahip olmaları, ikincisi ise transformatörlerden daha sık bakıma ihtiyaç duymalarıdır.
  2. Hücreler her türlü elektrikli ekipmanda kullanılmaktadır. Kullanım şekilleri ve nasıl kullanıldıkları uygulamaya göre değişir. Örneğin, bir hücre bir şalt sisteminin bir parçası olarak veya bir güç kaynağı sisteminin bir parçası olarak kullanılabilir. Her iki durumda da, güvenilirliklerini sağlamak için hücre içindeki kontakların ve bağlantıların düzenli olarak bakımının yapılması gerekir.
  3. Hücreler benzer tasarım özelliklerine sahip olsalar bile, sıcaklık ve nem gibi çalışma koşulları nedeniyle farklı bakım gereksinimlerine sahip olabilirler.

Hücre Test Ve Bakım Aşamaları

Hücre içerisindeki ayırıcı sistemlerin çalışabilmesi için kontakların geçiş yönündeki geçişlerin ve dirençlerin bakımı yapılmalıdır. Hücre testi ve hücre bakımı yapılırken hücre içerisindeki kontakların temizliği yapılmalıdır. Hücre yüzeyleri kontrol edilmeli ve gerekiyorsa temizlenmelidir. Hücre test ve bakımı için özellikle gövde kısmı kontrol edilmeli ve topraklama kontrol edilmelidir. Ana bağlantılar kontrol edilmelidir. İzolatörlerin bakımı yapılmalı ve temizlenmelidir. Ana merkezden sinyaller gönderilmeli ve enerji dönüşüm seviyesi ölçülmelidir. Hücrenin test ve bakımı yapılırken sigorta sistemi kontrol edilmeli ve çalışıp çalışmadığı kontrol edilmelidir. Hücre içindeki kabloların sağlamlığı kontrol edilir. Panonun metal kısımları özellikle kontrol edilir ve çürük olup olmadığı kontrol edilir. Aşırı akım uygulanıp test edilir. Herhangi bir elektrik kaçağı olup olmadığı kontrol edilir. Tüm cıvatalar kontrol edilir. Hücrenin daha iyi çalışması ve uzun ömürlü olması için sürekli bakım yapılmalıdır. Kabloların bağlantı noktaları kontrol edilir. Elektrik kaçağına karşı önlemler alınır. Testler ve bakımlar düzenli aralıklarla yapılırsa herhangi bir arıza ile karşılaşılmaz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ
ADRES
Mahmutbey Mh. 2438 SK NO:50, 34218 Bağcılar/İstanbul (İstoç 20. Ada No:50)
TELEFON
0212 671 40 63
GSM
0 532 451 11 73
site-logo
Hakkımızda
Kurulduğumuz günden bu yana lider olma yolunda adım adım ilerlemekteyiz ve trafo bakım tecrübemizi her gün yeni müşteriler ile paylaşıyoruz.